Müslüman Alimler Birliği: Türkiye-İsrail Yakınlaşmasını Kınıyoruz

Müslüman Alimer Birliği, Erdoğan’ın daveti üzerine Türkiye’ye gelen ve en üst düzey resmi törenle karşılanan Siyonist İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un Türkiye ziyareti açık bir şekilde kınadı.

Alimler birliğinin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Dünya Müslüman Âlimler Birliği olarak, Kudüs’ü ve ilk kıblemizi işgal eden Siyonist Rejim İsrail liderinin Türkiye’ye yaptığı resmi ziyaretten ve Türkiye yetkilileri tarafından kendisine düzenlenen en üst düzey resmi karşılamadan ötürü hayrete düştük.

Bu ziyaret, İsrail işgal rejimine fayda sağlamasından ötürü reddedilen ve kınanan bir adımdır. Bu ziyaret Filistin halkının mücadelesine ve haklarına zarar vermekte ve özellikle Filistin davasını destekleyip siyonist işgalcinin Filistin ve Mescid-i Aksa’da devam eden suçlara karşı onurlu bir duruş sergileyen ve hem İslam hem de insanlık adına onurlu tavır takınan Türkiye halkına kesinlikle yakışmamaktadır.

Türkiye’nin uluslararası arenadaki ve İslam Alemi içindeki konumu, işgale, liderlerine, sembollerine, bütün uluslararası değerleri, ilkeleri ve yasaları ihlal ederek her gün işledikleri suçlara, tüm imkânlarıyla daha fazla karşı durmasını zorunlu kılmaktadır.”