Mücahidler İsrail’e Ait 13 Askeri Aracı Vurdu

Bugün işgale karşı Gazze’de kararlılıkla sürdürülen direnişin 59’uncu gününde, Hamas’ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları, siyonist işgal güçlerinin 13 askeri aracını tasfiye ederken birçok askerini de sıfır noktadan etkisiz hale getirdi. Bu arada işgal hedeflerine yönelik füze saldırıları da devam etti. 

Kassam Tugayları siyonist işgal güçlerine ait üç askeri aracın Gazze şehrinin doğu ekseninde El-Yasin 105 füzeleriyle hedef alındığını duyurdu. 

İşgal güçlerinin sivillere yönelik katliam saldırılarına karşılık Askalan’a da füze saldırıları gerçekleştirdiğini bildirdi. 

Siyonist düşmanın İsnad Sufa askeri mevzisine toplanan kalabalık bir asker grubunu da füzelerle hedef aldığını duyurdu. 

Kassam Tugayları’nın açıklamasında, mücahitlerin Şeyh Rıdvan mıntıkasında bazı işgalci askerleri sıfır noktadan tasfiye ettikten sonra mevzilerine dönmeyi başardıkları ifade edildi. 

Bir başka açıklamada ise Gazze’nin doğu ekseninde sabah saatlerinde mücahitlerin 5 işgal tankını ve ve 5 asker nakil aracını El-Yasin 105 füzeleriyle imha ettikleri belirtildi. 

Açıklamada işgalcilerin kontrolündeki Nirim kibbutzunun 114 mm çaplı kısa menzilli Rucum füzeleriyle vurulduğu ifade edildi. 

İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları da mücahitlerinin Gazze Şeridi’nin kuzeyinde ve doğusunda birçok farklı noktada işgalci siyonist saldırganlarla yoğun çatışmalara girdiklerini ve RPG füzeleriyle işgalcilerin muhtelif askeri araçlarını hedef aldıklarını duyurdu.

İşgal ordusu bugün kara operasyonlarını genişletme kararı aldığını duyurmasından sonra Gazze’nin kuzey bölgesindeki çatışmalarda 3 askerinin öldürüldüğünü dördüncü bir askerinin de ağır yaralandığını itiraf etti. Ancak direniş tarafından yapılan açıklamalarda işgal güçlerinin kayıplarının resmi açıklamalarda verilen rakamların çok üstünde olduğuna, işgal ordusunun alıştırmalı olarak bazılarını ifşa etmesine rağmen yine de kayıplarının büyük bir kısmını gizlemeye devam ettiğine dikkat çekiliyor.