Mücahidler İsrail Sızma Girişimlerini Püskürtüyor

Gazze’de Hamas’ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları ve diğer direniş hareketleri işgalci askerlerin sızmalarını engellemek için muhtelif noktalarda kahramanca mücadele etti ve işgal askerlerine önemli kayıplar verdirdiler. 

Verilen bilgilere göre değişik yerlerde mücahitler işgal askerlerini pusuya düşürerek sıfır noktadan üzerlerine ateş etmeyi başardılar. 

İzzettin Kassam Tugayları Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’ta işgalcilere ait bir buldozeri El-Yasin 105 füzesiyle vurdu. 

Yine Han Yunus şehrinde işgalcilerin bir piyade grubunun üzerine anti personel paket bombaları atarak bazılarını öldürdü; kalanlarla da otomatik silahlarla savaşarak bazılarını öldürdü bazılarını da yaraladılar. 

Han Yunus’ta istasyon mıntıkasında işgalcilerin bir tankının da El-Yasin 105 füzesiyle vurulduğu belirtildi. 

İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları da Gazze şehrinin doğusundaki Zeytun Mahallesi’nde işgalcilerin bir tankını RPG füzesiyle vurduğunu açıkladı. Kudüs Tugayları, Han Yunus’un doğusundaki Ez-Zenne bölgesinde Ebu Hureyre Camisi civarında işgalci askerlerden bir gruba füze ve havan topu saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Kudüs Tugayları, İzzettin Kassam Tugayları’yla ortak bir eylemde Cibaliya’nın doğusunda bir eve girmiş durumdaki 4 işgalci askeri hedef alarak ölü ve yaralı durumuna soktuklarını ancak kaçının öldüğünün kesin tespit edilemediğini duyurdu. 

Bunların dışında da muhtelif noktalarda işgal güçleriyle mücahitler arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi ve işgalcilere önemli kayıplar verdirildi.