Mısır – Ürdün – Filistin 3’lüsü TOPLANTI YAPTI

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Şükri, Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi ve FKÖ Genel Sekreteri Ureykat, başkent Amman’da bir araya gelerek üçlü toplantı yaptı.

Açıklamada, İsrail Filistin barış sürecinin desteklenmesi yollarının görüşüldüğü toplantı ile ABD Başkanı Donald Trump’ın mayıs ayı sonunda bölgeye yapması planlanan ziyareti öncesi Filistin meselesi ile ilgili üçlü koordinasyonun kurulmasının hedeflendiği ifade edildi.

GÖZAT  SİYONİST İSRAİL: Arap Yönetimlerle İlişkilerimiz Gelişiyor

Şükri’nin, Filistin meselesine pozitif ivme kazandıracak yeni ABD Başkanı Trump’ın varlığının, İsrail ile Filistin arasında doğrudan müzakerelerin yeniden başlatılması noktasında değerlendirilmesi gerektiğine dikkati çektiği ve üçlünün Kahire’de ilerleyen bir tarihte üçlü koordinasyon toplantısı yapması konusunda anlaşmaya vardığı bilgisi verildi.

Toplantıda ayrıca İsrail cezaevlerinde açlık grevi yapan Filistinli tutuklular meselesinin ele alındığı, Cenevre Sözleşmesi ve uluslararası hukuka göre İsrail’in tutukluların insani ve adil taleplerini karşılaması gerektiği ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasını içeren iki devletli çözüme bağlılığın vurgulandığı kaydedildi.