Mescidi Aksa’ya Saldırıda Onlarca Kişi Yaralandı

İşgal altındaki Kudüs’te yer alan Mescidi Aksa’nın kapılarından Esbat Kapısı’nda işgal güçlerinin namaz için toplananlara saldırıda bulunması üzerine çıkan çatışmalar yüzünden onlarca kişi yaralandı. 

Kudüs’teki kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri Cuma namazı vaktinde Mescidi Aksa’nın Esbat Kapısı kısmında namaza gelenlere ses bombalarıyla ve kauçuk kaplamalı mermilerle saldırı düzenledi. 

İşgal güçlerinin, Cuma namazının hemen öncesinde gerçekleştirdiği bu vahşi saldırı çatışmalara neden oldu ve işgalci polislerden üçü yaralandı. Namaza gelenlerden de birçok yaralanan oldu ve işgal güçleri Şakir Ez-Za’teri isimli bir Kudüslüyü gözaltına aldılar. 

İşgal güçlerinin Cuma namazı öncesinde Kudüs’ün bütün cadde ve sokaklarına yayıldıkları, özellikle de giriş kapıları çevresinde yoğunlaştıkları ve namaza gelenlerin girmesini zorlaştırmak amacıyla sıkı bir kimlik kontrolü yaptıkları belirtildi. 

Bütün bunlara rağmen Kudüs İslami Vakıflar İdaresi’nin yaptığı tespitlere göre Mescidi Aksa’da bugün Cuma namazında en az 50 bin kişi toplandı. Mescidi Aksa’da sabah namazında da büyük bir kalabalık toplanmıştı.