Mescidi Aksa’da Bu Cuma 80 Bin Filistinli Namaz Kıldı

Siyonist işgal rejiminin bütün engellemelerine ve yaş sınırlamalarına rağmen Filistin halkı Ramazan’ın ilk Cuma namazında yine Mescidi Aksa’ya akın etti ve yapılan tespitlere göre bu kutsal mabette en az 80 bin kişilik bir cemaat oluştu. 

Cuma namazından sonra cemaat, son günlerde işgal hedeflerine yönelik bireysel feda eylemleriyle kendini gösteren direnişe destek amaçlı gösteri düzenledi. 

Göstericiler Kassam Tugayları ve Filistin Direnişinin Genelkurmay Başkanı olarak  nitelendirilen Muhammed Ed-Dayf lehine sloganlar attı. 

Göstericiler aynı zamanda Ahmed Yasin, Yahya Ayyaş, Ebu Ubeyde ve dün akşam Tel Aviv’in Dizengoff Caddesi’nde işgalcilere yönelik feda eylemi gerçekleştiren, sonra da işgalciler tarafından Yafa’da sıkıştırılması üzerine onlarla çatışmaya girerek şehit edilen Ra’d Hazim lehine sloganlar attılar. 

Cuma namazı hutbesini okuyan Şeyh İkrime Sabri, hutbede Müslümanların Mescidi Aksa’ya gösterdiği bu büyük ilginin tüm dünya Müslümanlarına Mescidi Aksa’nın önemini hatırlattığını vurguladı. 

İkrime Sabri bu imanlı kalabalıkların Aksa’ya akın etmesinin iman temelli bir cevap ve saldırganlara, baskıncılara, bu arada işgalciyle ilişkileri normalleştirenlere ve ittifak anlaşmaları imzalayanlara karşı bir mesaj olduğunu ifade etti.