MESCİDİ AKSA’da 1 Odada Yangın Çıktı

Mescid-i Aksa’daki El-Mervani Namazgahı üzerinde bulunan Mescid-i Aksa bekçilerine ait odada akşam saatlerinde yangın çıktı.

Kudüslü medya kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Mescid-i Aksa itfaiyesi Mescid-i Aksa’nın doğu kesiminde bulunan El-Mervani Namazgahı bölgesinde çıkan yangını söndürdü.

İslami Vakıflar Dairesi’nden bir kaynak, El-Mervani Namazgahı terasında yer alan bekçilere ait odada yangın çıktığını ve itfaiye ekiplerinin yangına başarıyla müdahale ettiğini söyledi.

El-Mervani Namazgahı Mescid-i Aksa’nın güneydoğu sahasının altında yer alıyor. Güney ve doğu duvarları Mescid-i Aksa’nın duvarlarıyla birleşiyor ve Eski Belde semtinin sur duvarlarını oluşturuyor.

Mescid-i Aksa’nın bu bölümü Emeviler döneminde Beytu’l-Makdis Tepesi’nin söz konusu bölgesi üzerinde bina yapılabilmesi amacıyla mimari olarak tesviye edildiği için eskiden “Doğu Tesviyesi” adıyla biliniyordu. 

El-Mervani Namazgahı dört dönümlük bir alandan ve 16 revaktan oluşuyor ve Mescid-i Aksa’daki en büyük üzeri kapalı namaz kılma alanını teşkil ediyor.