Mescidi Aksa’da BAYRAM NAMAZI

İşgal yönetiminin Mescidi Aksa’ya girilmesini zorlaştıran güvenlik tedbirlerine ve çeşitli sınırlandırmalarına rağmen yine de bayram namazı için Mescidi Aksa’da büyük bir kalabalık toplandı.

Bayram namazı için gelenlerden pek çok kişinin de işgal rejiminin güvenlik güçleri tarafından engellendiği ve Mescidi Aksa’ya girmelerine izin verilmediği haber verildi.

Mescidi Aksa’da bayram namazı kılanların büyük çoğunluğunu Kudüs’ten, Kudüs’ün taşra mahallelerinden ve 1948’de işgal edilmiş bölgeden gelenler oluşturuyordu.

İşgal rejiminin engellemeleri ve sınırlamaları sebebiyle Batı Yaka bölgesinden gelebilenlerin sayısının çok az olduğu ifade edildi.

Kudüs’ün içinden gelenlerin birçoğu da Mescidi Aksa’ya sokulmadığından Eski Kudüs’ün giriş kapılarına yakın bölgelerde bayram namazlarını kılmak zorunda kaldı.

İçeri sokulmayanların çoğunluğunu yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı Mescidi Aksa’yı muhafaza etmek için buraya devam etmeleri sebebiyle işgal rejimi tarafından kendilerine Mescidi Aksa’ya giriş yasağı uygulananlar oluşturuyordu.

Mescidi Aksa’ya girebilen kalabalık büyük bir heyecan içinde bayram namazını eda etti ve teşrik tekbirleriyle etrafı inletti.