Mescid-i Aksa Avlusundaki Çatışmalarda 57 Filistinli Yaralandı

Siyonist İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’nın avlusunda Filistinlilere düzenlediği saldırıda 57 Filistinlinin yaralandığını bildirildi.

Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’nın avlusunda Siyonist militanlar ile Filistinli protestocular arasında çıkan çatışmalarda 57 Filistinlinin yaralandı.

Mescidi Aksa’ya destek, işgal terörüne ve yahudileştirme faaliyetlerine tepki amacıyla haftalık olarak düzenlenen gösterilere ve protesto yürüyüşlerine işgal güçlerinin müdahalede bulunması sebebiyle  Batı Şeria’nın değişik bölgelerinde çatışmalar meydana geldi ve onlarca kişi yaralandı. 

Nablus’un güneyindeki Beyta kasabasında Subeyh Dağı mıntıkasında, Cuma namazı sonrasında çatışmalar meydana geldi. Burada haftalık olarak düzenlenen gösteriye işgal güçleri yine müdahalede bulundu ve göstericilere gerçek mermilerle ve gaz bombalarıyla saldırdılar. 

Kudüs’te, Ürdün hükümetine bağlı olan İslami Vakıflar İdaresi’nin yaptığı açıklamaya göre, işgal rejiminin tüm baskılarına, şiddet uygulamalarına ve engellemelerine rağmen akşam, yatsı ve teravih namazlarında Mescidi Aksa’da 100 bin kişilik bir cemaat toplandı.