Mervan El-Bergusi’nin İstifa Edeceği İddia Edildi

Söz konusu kaynak, cezaevi içinde ve dışında bulunan Fetih liderleriyle istişare eden El-Bergusi’de istifa kanaatinin oluştuğunu belirterek, kendisinin bundan sonra da halkına hizmet etmeyi sürdüreceğini söyledi.

Kaynak, El-Bergusi’nin Fetih’in yedinci kongresinde yapılan seçimde en fazla oyu almasına rağmen kendisinin liderlik makamından uzaklaştırılma sürecini yakından takip ettiğini ifade etti.

El-Bergusi’nin eşi Fedva El-Bergusi, Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan El-Bergusi’yi görmezden gelen Fetih Merkez Yürütme Kuruluna ağır eleştiriler yöneltti.

Fedva El-Bergusi, Merkez Yürütme Kurulunda eşine sorumluluk vermeyen hareketin içinde ciddi bir sorgulama ve iç muhasebenin yapılması gerektiğini savundu.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın yardımcılığı için yapılan seçimde en fazla oyu alan kişi Mervan El-Bergusi olmasına rağmen, bu makam ona değil Merkez Yürütme Kurulu üyesi Mahmud El-Alul’a verildi.

Fedva El-Bergusi, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’taki kişisel sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Fetih’in ciddi bir iç muhasebeye ihtiyacı olduğunu belirterek, Hamas’ın Gazze’yi yönetmesi için eski esirlerden Yahya Es-Sinvar’ı seçtiğini hatırlattı.

Halk Cephesi Genel Sekreteri Ahmed Saadat’ın işgal zindanlarında esir olmasına rağmen görevini sürdürdüğünü belirten Fedva El-Bergusi, Fetih’in ise Mervan El-Bergusi’yi yok saydığını söyledi.

Mervan El-Bergusi, geçen yıl 29 Kasım’da yapılan Fetih Hareketi 7’nci Genel Kongresi’nde yapılan oylamada en yüksek oyu almıştı.

Çarşamba günü toplanan Fetih hareketine bağlı Yürütme Kurulu başkan yardımcılığı gibi önemli görev ve sorumlulukları dağıtırken, işgal rejimi zindanlarında bulunan Mervan El-Bergusi’ye görev vermedi.