Mazlum Gazze Halkı Katledilmeye Devam Ediyor

Siyonist işgalcilerin Gazze Şeridi’nde sürdürdükleri vahşi soykırım bugün 75’inci gününe ulaştı. Siyonist katillerin bölgedeki toplu katliamları, insanlık dışı yıkımları, sivil kalabalıkların sığındığı yerleri kasten hedef alarak katliamlar yapmak suretiyle insanları gruplar halinde ortadan kaldırma uygulamaları devam ediyor. Bölge ahalisinin %90’ı ise siyonist tehditten dolayı evlerini terk ederek sığınma yerlerine toplanmış durumda. 

Bir yandan da ablukanın devam etmesinden dolayı açlık krizi gittikçe büyüyor. İşgal güçlerinin vahşi saldırılarında hastaneleri bilhassa hedefe yerleştirmeleri sebebiyle sağlık hizmetlerinin büyük ölçüde durmuş olması ise işgalcilerin saldırılarında yaralananlara sağlık hizmeti verilmesini zorlaştırıyor. Saldırıların kesintisiz bir şekilde devam etmesi enkaz altında kalan şehitlerin cenazelerinin çıkarılmasını ve kurtarılmayı bekleyen yaralıların kurtarılmasını zorlaştırıyor.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri hem havadan hem de karadan saldırılarına bugün de devam etti. Saldırılarında özellikle meskun evleri ve insanların toplu halde sığındıkları binaları hedef aldılar. 

İşgal güçlerinin Han Yunus’un doğusundaki Abesan ve Beni Suheyla beldelerine duman bombaları attıkları bildirildi. 

Abesan ve Beni Suheyla arasında bazı binaları bombalayarak havaya uçurdukları bilgisi verildi. 

Filistin İletişim Şirketi siyonist işgal güçlerinin saldırıları sırasında Gazze bölgesinde internet ve iletişim bağlantılarının tamamen kesildiğini açıkladı. İşgal yönetimi Gazze’de sergilediği vahşetin dünya kamuoyuna yansıtılmasını engellemek amacıyla son günlerde internet ve telefon bağlantılarını daha sık ve uzun sürelerle kesiyor. 

Cep telefonları hizmeti veren Ooredoo şirketi telefon ve internet bağlantılarının kesilmesi yüzünden Gazze Şeridi’ndeki hizmetlerinin büyük ölçüde aksadığına dikkat çekti. 

İşgal uçaklarının Han Yunus’un doğusundaki Maan mıntıkasına ve Gazze şehrinin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi’ne yoğun saldırılar düzenlediği haber verildi. 

İşgal uçaklarının Deyru’l-Belah’ta Aksa Şehitleri Hastanesi civarında El-Mısri ailesine ait evi hedef alan saldırısında 8 kişinin şehit olduğu 35 kişinin de yaralandığı bildirildi. 

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Cibaliya’daki Ulvan, Ukel ve En-Neccar ailelerinin vurulmalarının ardından hastanelere 20 şehit cenazesinin ulaştırıldığını duyurdu. 

İşgal uçakları bugün sabah da Cibaliya bölgesine yoğun bir şekilde ve peş peşe saldırılar düzenledi.