MAVİ MARMARA Şehit Ailelerine TAZMİNAT Reddi

Siyonist İsrail’in Mavi Marmara’da şehit olan Türkiye vatandaşlarına Türkiye Yönetimi ile yaptığı anlaşma gereği ödenmek üzere verdiği 20 milyon dolar mahkemeye taşındı.

Ailelerin açtığı davada karşı tarafta yer alan Maliye Bakanlığı, ‘davacıların sebepsiz zenginleşmesi‘ diyerek davanın reddini istedi. Maliye Bakanlığı’nın mahkemeye göderdiği dilekçede “İHH’nın İsrail devleti ile Gazze arasındaki sorunların herkesçe bilinmesi nedeniyle böyle bir saldırıya maruz kalınabileceği öngörülmek surumundadır” ifadeleri kullanıldı. İşte o dilekçe:

GÖZAT  Mavi Marmara Davası Siyonist İsrail Lehine Düştü

Reuters’a konuşan Mavi Marmara aileleri avukatlarından Gülden Sönmez, ödeme için dokuz aydır ailelerle herhangi bir temas kurulmadığını söyledi.

Bu parayı kabul etmeyen ailelerin de olabileceğini ancak hükümete düşenin bu miktarı aileler adına yatırmak olduğunu söyleyen Sönmez, ailelerin kendilerine bu miktarın ödendiğini düşünen kişiler tarafından zaman zaman tehdit edildiğini öne sürdü.

GÖZAT  Türkiye Halkı İsrail'in MAVİ MARMARA Saldırısını 7. Yılında Protesto Etti

Hukuktaki ‘sebepsiz zenginleşme’ maddesinin bu durum için söz konusu olamayacağını da belirten Sönmez, “Çünkü bu bir tazminat değil, bir mahkeme sonucu alınmış para değil. Türkiye’nin tasarruf yetkisi olan bir para da değil” dedi.