MAVİ MARMARA Katliamı, 9 Yıl Önce Bugün

Gazze’ye yardım götürmek amacıyla 600’den fazla aktivist, 27 Mayıs 2010’da aralarında Malezya, Kuveyt, Cezayir, Yunanistan, İngiltere ve İrlanda gibi daha birçok ülkenin bulunduğu yerlerden gelerek Türkiye – Antalya limanından yola çıktı.

Gazze’ye sadece insani yardım malzemeleri taşıyan bu gemiler, Siyonist Rejimin yıllardır sürdürdüğü ambargoyu kırmak istiyordu.

31 Mayıs günü saat 04:30 sularında Mavi Marmara gemisi, Siyonist Rejim askerlerinin saldırısına uğradı.

İsrail terör rejimi, 4 savaş fırkateyni, 3 helikopter, 2 denizaltı ve 30 zodyak tipi bot ile Mavi Marmara gemisine saldırdı.

Mavi Marmara Şehitleri…

Gemiye inen ve gerçek mermiler kullanan Siyonist Askerlerin saldırısında sadece Mavi Marmara’da 10 şehit ve 56 gazi vardı.

Tüm bu olanlar milyonlar tarafından televizyonlardan canlı yayınla izlenmişti.

Saldırılarda, Mavi Marmarada bulunan ve Türkiye vatandaşı olan Gazeteci-Yazar Cevdet Kılıçlar, Necdet Yıldırım, İbrahim Bilgen, Ali Haydar Bengi, Cengiz Akyüz, Çetin Topçuoğlu, Cengiz Songür, Fahri Yaldız, Uğur Süleyman Söylemez ve Furkan Doğan olmak üzere 10 kişi şehit edildi.

Sadece Kınama ve Sözde Tavırlar

Saldırı sonrası halklar nezdinde hak ettiği tepkiyi gören Siyonist Rejim, ne yazık ki Müslüman ya da diğer yönetimlerin birçoğu bazında her zamanki gibi somut adımların atılmadığı sözde kınama açıklamaları ile sonuçlandı.

Türkiye, Siyonist İsrail’den elçisini geri çekme ve ilişkileri ikinci katip seviyesine düşürme adımıyla yetindi. Ancak Siyonist Rejim, Türkiye’deki elçisini geri çekme gereği bile duymadı.

Yunanistan, Mısır ve İsveç gibi birçok ülke de benzer şekilde İsrail’den elçilerini geri çağırarak, katliama karşı bir tepki göstermeyi tercih etti.

İsrail’e Karşı Onlarca Dava…

Uluslararası sularda gerçekleşen saldırılarda, İsrail’e karşı sadece Türkiye’de açılan ve 9 yılda sadece bir tanesinin sonuçlanabildiği davalarda bir şeye yaramadı.

Sonuçta Türkiye, İsrail ile normalleşme adımları çerçevesinde yaptığı anlaşma ile bu ve gelecekteki İsrail aleyhindeki davalara da ket vurmuş oldu.

UCM’de İsrail Lehine Duruş…

Aynı zamanda 14 Mayıs 2013’te İsrail Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) şikayet edildi. Ancak savcıların diretmesi nedeniyle UCM davayı erteledi. UCM’ye yapılan başvurunun üstünden 6 yıl geçtikten sonra davanın ilk duruşması yapılabildi. 

Türkiye De İsrail İle Anlaştı…

Mavi Marmara’da 10 sivil vatandaşı şehit edilen Türkiye, 28 Haziran 2016’da imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti ile İsrail Devleti Arasında Tazminata İlişkin Usul Anlaşması” tüm, müslüman halkların aykırı duruşuna yani halka rağmen Türkiye Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı.

Türkiye’de Resmî Gazete’de yayımlanan anlaşma ile Türkiye’de İsrail’e karşı açılan ‘Mavi Marmara davası’ ve tüm davalar düşürüldü. Mavi Marmara’da baskına katılan eli kanlı İsrail askerleri tüm hukuki ve cezai sorumluluktan 20 milyon dolar karşılığında muaf edildi. 

İHH Mavi Marmara Gemisini Sattı

Gazze’ye yardım götürmek için 2010 yılında yola çıkan ve terörist İsrail askerlerinin saldırısına uğrayarak “gazi gemi” olarak anılan Mavi Marmara gemisi, 2018 yılında işadamı Erdoğan Tümsek’e satıldı.

Artık Erdoğan Bey ismiyle anılan Gazi Gemi Mavi Marmara bir kez daha Gazze’ye yardım götürmek için yola çıkmak yerine nakliye ticaretinde kullanılıyor.