MALEZYA Üniversitelerinden KUDÜS’e Destek

Filistin Öğrencileri Birliği, Malezya Multimedia Üniversitesinde Arap Kulübü ve Malezya Kudüs Müessesesi ile birlikte, Arap ve İslam ülkeleri vatandaşlarının katılımıyla Kudüs ve Filistin davasıyla ilgili resim sergisi düzenledi. Sergide Kudüs, Filistin ve Müslümanların tarihiyle ilgili fotoğrafların yanında kısa filmler de yer aldı.

Bunun yanında öğrenciler, Filistin davasına dikkat çekmek ve yaşananları kamuoyuna duyurmak için de birçok şahsiyet ve kuruluşu da ziyaret edip görüşmeler gerçekleştirdi.

Malezya’nın en büyük üniversitesi olan Malaya Üniversitesinde ise Filistin Öğrencileri Birliği, Cuma namazından sonra öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin de iştirakiyle gösteri düzenledi.

Öğrenciler Cuma namazından önce de düzenledikleri panelde Mescidi Aksa ve Kudüs’te yaşananlarla buraların karşı karşıya oldukları tehlikelere dikkat çekti.

Malezya Teknoloji Üniversitesinde Kudüs’e dikkat çekmek için Kudüs adına futbol turnuvası düzenlendi.

Malezya’nın kuzeyinde yer alan Siyasi Bilimler Fakültesi ise, Kudüs Müessesesinin Malezya şubesiyle birlikte yüksek lisans öğrencileri için Kudüs konulu panel düzenledi. Panelde Amerika Başkanı Trump’ın Kudüs kararı ve bu kararın ileride Filistin davasına olumsuz etkileri konuşuldu.