Malezya: İsrail İşgal Ettiği Tüm Topraklardan Çıkmalı

Malezya Kralı Sultan Abdullah Ahmed Şah, tüm Malezyalıları “İsrail tarafından zulüm gören Filistinlilerin iyiliği için dua etmeye” çağırdı.

Kraliyet Sarayından bugün yapılan açıklamada, Kralın derin kaygısı ve Filistin davasına verdiği destek dile getirilerek, Malezya’nın İslam İşbirliği Teşkilatı ve İsrail’in ilhak planına karşı çıkan uluslararası toplumlarla çalışmaya devam etme çabalarına verdiği destek vurgulandı.

Açıklamada, “Kral Filistin halkının özgürlüğünü kazanmasının ve Kudüs dâhil İsrail’in işgal ettiği tüm toprakları geri alıp bağımsız devletini kurmasının sürekli devam eden bir destekle sağlanacağına inanıyor.” ifadesi kullanıldı.

Sultan Abdullah Şah, Filistinlilerin haklarının korunması ve işgalci İsrail’den kurtulup özgürleşmesi için farklı ırk ve dinlerden tüm Malezyalıları inançlarına göre dua etmeye davet etti.

Malezya Kralı, tüm Malezyalıların insanlığa karşı her türlü ihlali reddederken, başkalarına saygı ve adalet ilkelerine bağlı kalmaya devam edeceğini umduğunu dile getirdi.