Mahmud Abbas’tan Lübnan’a Filistin Mülteci Kampı Önerisi

Güney Haber Ajansı editörü gazeteci Ali El-Emin yaptığı açıklamada, Abbas’ın Lübnan’a yaptığı ziyaretinde Cumhurbaşkanı Mişel Avn’a başka Arap ülkelerinin yaptığı gibi, Lübnan ordusunun da mülteci kamplarına girip güvenliği üstlenmesini önerdiğini, ancak Lübnan liderinin öneriyi reddettiğini söyledi.

Fetih hareketine yakınlığıyla bilinen gazeteci El-Emin devamla “Bu öneri Fetih hareketiyle FKÖ’nün Abbas’ın ziyaretinden sadece bir hafta önce Ayn El-Hulve ve diğer Filistin mülteci kamplarından çekilmelerinin arkasındaki asıl gerçeği de gün yüzüne çıkardı” dedi.

Gazeteci yaptığı açıklamada, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ)’nün Lübnan ordusunun bütün mülteci kamplarına girmeyi kabul etmesi için Ayn El-Hulve ve diğer kamplarda karışıklıklar meydana getirdiğini savundu.

Abbas’ın önerisine tepki gösteren Fetih’in Fırtına Güçler komutan Albay Mahmud İsa, Mahmud Abbas’ın yaptığı çağrının şüpheli ve karanlık olduğunu söyledi.

İsa “Lübnan’daki mülteciler adına söylüyorum. Biz, uzun süre mültecileri misafir edinen Lübnan’ın güven ve huzurunu fazlasıyla önemsiyor, Lübnan’ın mülteciler konusuna verdiği önemi de takdir ediyoruz” dedi.

İsa ayrıca Filistinli mültecilerin sorumluluktan kaçan Abbas’ın bu çağrısını reddettiklerini ifade etti.