Mahmud Abbas’tan İsrail’e 3 Şart

Abbas’ın basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, resmi temaslarda bulunmak üzere Batı Şeria’nın Ramallah kentine gelen Greenblatt, Filistin Devlet Başkanı Abbas tarafından kabul edildi.

Görüşmede, Yahudi yerleşim birimleri inşasının durdurulması, 1993 yılında imzalanan Oslo Antlaşması’ndan önceki tutukluların serbest bırakılması ve iki devletli çözüm konusundaki kararlılığın İsrail ile yeniden görüşmelerin başlaması için üç şart olduğunu belirten Abbas, İsrail ile müzakerelere başlanması için bu şartların kabul edilmesi ve yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti.

GÖZAT  Rusya, Filistin-İsrail SÖZDE BARIŞ GÖRÜŞMELERİNE Hazırlanıyor

Abbas ayrıca Greenblatt’a İsrail’in ihlalleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Greenblatt da sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Abbas ile bir araya gelerek barışın sağlanması, Filistin emniyet güçlerinin kapasitesinin geliştirilmesi ve kışkırtıcı eylemlerin durdurulması meselelerini görüştüğünü duyurdu.

GÖZAT  Mahmud Abbas'ın Trump Görüşmesi YAPICIYMIŞ!!!

Bölgedeki gelişmelerle ilgili uzun vadeli ve olumlu bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Greenblatt, gün içinde de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelmişti.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail’in 1967 sınırlarını ve Yahudi yerleşim birimleri inşasına son vermeyi kabul etmemesi nedeniyle Nisan 2014’te durmuştu.