MAHMUD ABBAS Yetkilisinden İSRAİL İle İşbirliği GENELGESİ

Mescidi Aksa’ya destek vermek ve işgalcinin elektronik kapı uygulamasını protesto etmek için dün Mescidi Aksa çevresinde ve Kudüs’ün değişik noktalarında yaptığı eyleme sert bir şekilde müdahale eden işgal güçlerinin 3 kişiyi şehit etmesi üzerine Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas işgal rejimiyle ilişkileri dondurduklarını duyururken, Filistin Yönetimine bağlı Sivil İşler Bakanı Hüseyin Eş-Şeyh kendisine bağlı birimlere genelge göndererek bu açıklamanın işgalciyle güvenlik koordinasyonunu kapsamadığını söyledi.

Batı Yaka’daki sivil irtibat noktalarına gönderdiği resmi yazıda Bakan Eş-Şeyh, “Abbas’ın konuşması sizin müdürlüklerinizi kapsamadığı gibi güvenlik koordinasyonunu da kapsamıyor” ifadesine yer verdi.

Resmi yazıda ayrıca, “Müdürlüğünüzün çalışmaları normal seyrinde devam etmeli” denilirken, bakanlığın ofisinden yapılan açıklamalara ve verilen talimatlara uyulması gerektiği hatırlatıldı.

Yerel kaynakların işgal rejimiyle koordinasyonu sağlayan merkezlerden edindiği bilgiye göre, söz konusu müdürlüklerin Abbas’ın açıklamalarından sonra ne yapmaları gerektiğiyle ilgili açıklama istemeleri üzerine bu genelge yayınlandı.

Hamas hareketi Abbas’ın yaptığı açıklamanın, Gazze yaptırımlarını kaldırması, düşmanla iş birliğini sonlandırması ve işgale karşı direnişe izin vermesiyle bir anlam ifade edeceğini bildirmişti.