Lübnan’daki Filistin Mülteci Kampında Çatışma

Lübnan’ın Sayda kentindeki Aynu’l-Hulve Mülteci Kampı’nda yaşanan çatışmalarda Filistinli bir çocuk hayatını kaybetti ve en az bir kişi de yaralandı.

Lübnan Haber Ajansı, yaralı çocuğun Sayda’daki Er-Rai Hastanesi’ne kaldırıldığını, keskin nişancı ateşiyle ağır yaralan çocuğun daha sonra hayatını kaybettiğinin açıklandığını ifade etti.

Bu arada, Aynu’l-Hulve Mülteci Kampı’ndaki İslami ve milli grupların ateşkes sağlanması ve caddelerden silahlı kişilerin çekilmesi için ilke anlaşmasına vardıkları bildirildi.

Aynu’l-Hulve Mülteci Kampı’nda Cumartesi ve Pazar günleri Fetih’e bağlı gruplarla kamptaki silahlı diğer bazı gruplar arasında otomatik silahların ve roketlerin kullanıldığı çatışmalar yaşanmıştı.

Lübnan’daki Filistin mülteci kamplarının en büyüğü sayılan Aynu’l-Hulve Mülteci Kampı’nda 80 bin Filistinli mülteci yaşıyor.

Aynu’l-Hulve Mülteci Kampı’ndaki çatışmaların Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Lübnan’a yaptığı ziyaretten iki gün sonra gerçekleşmesi dikkat çekti.

Lübnan medyası, Abbas’ın Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn’a Lübnan ordusunun Filistin mülteci kamplarına girerek güvenliği sağlamasını önerdiğini yazmıştı.

Güvenliğini Filistinli grupların sağladığı kampın dışında ise Lübnan Ordusu’nun kampa giden yollarda geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Filistin’in Beyrut Büyükelçisi Eşref Tebbur’un ise Beyrut’taki büyükelçilikte çatışmaların sona ermesi için Filistinli gruplarla bir araya geldiği bildirildi. Kampta çatışmalara bağlı olarak silah sesleri geliyor.