Lübnan’da Halka İsrail Casusu Uyarısı

Lübnan ordusu yayınladığı bildiriyle, ”Siyonist İsrail rejimi casusluk örgütü Mossad’ın Facebook’ta Jamal Fa adıyla bir hesabının olduğunu, buradan Lübnanlılarla tanışmak ve onlara para göndermek gibi çaba içinde olduğunu” bildirdi.

Lübnan ordusu Lübnan halkına, bu gibi tuzaklara ve fitnelere düşülmemesi konusunda çağrıda bulundu.

Lübnan’da 23 haziran 1955 haziran ayında yayınlanan anayasa maddesine göre, siyonist rejim İsrail ile temasta bulunmak bir suçtur.

Diğer taraftan, Lübnan sağlık bakanlığı, ülkede ilaç sıkıntısının şehirlerarası karayolları, bankalar ve gümrüklerin kapalı olmasından kaynaklandığını belirterek, göstericilerin yolları kapatmalarından dolayı Beyrut dışındaki kentlerde ilaç sıkıntısı yaşandığı ve hastanelerin de bundan dolayı sorun yaşadıkları anlaşılıyor.

Bu arada Lübnan Şiileri İslami Yüksek Meclisi Başkanı birinci yardımcısı Şeyh Ali el’Hatip, Mecliste yaptığı konuşmada, ‘biz halkın taleplerini destekliyoruz ve  ülkenin ikiye bölünmesine, çatlaklar oluşmasına da karşıyız’ dedi.

Şeyh Ali El’Hatip, Lübnan’ın birlik ve beraberliği aleyhinde sloganların atılmasına izin verilmemesi ve ülkeye hizmet eden siyasi, dini ve milli şahsiyet ve yetkililere saldırı düzenlenmemesi gerektiğini söyledi.