LÜBNAN, Siyonist Rejimi BM’ye Şikayet Ediyor

Lübnan Dışişleri Bakanlığı, Lübnan hava sahasını ihlal etmesinden ve ulusal sularına tecavüz etmesinden dolayı İsrail hakkında BM Güvenlik Konseyi’ne şikâyet sunacağını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Lübnan yönetimi Güvenlik Konseyi’ne şikâyet sunması için BM Genel Kurulu’ndaki daimi temsilcisine talimat gönderdi.

Yapılan açıklamada işgal rejiminin tecavüzlerinin bölgenin istikrarını tehdit ettiğine ve 1701 sayılı kararın açıkça ihlali anlamına geldiğine dikkat çekildi.

Lübnan, İsrail’in açık tecavüzlerinin ve Lübnanlıların hayatlarını tehlikeye sokan girişimlerinin önüne geçmek için gereken her şeyi yapacağını bildirdi.

Ayrıca Lübnan Dışişleri Bakanı Cebran Basil Lübnan’ın Montreal’daki konsolosluğuna Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO)’ne İsrail hakkında şikayette bulunması için talimat verdi.

Siyonist İsrail’in Lübnan’ın sivil uçaklarının hareketini tehlikeye sokan ve insanî felaket meydana gelmesine yol açabilecek hava tecavüzleri hakkındaki bu şikayetin Lübnan Adalet Bakanlığı ile ortaklaşa sunulduğu ifade edildi.

Korsan İsrail’in iki savaş uçağının Akdeniz tarafından Lübnan’ın Hasbiya, El-Arkub, Cebelu’ş-Şeyh, Şeb’a Tarlaları ve Güney Lübnan bölgelerinin üstünde uçtuğu ifade edildi. Ayrıca geçtiğimiz Cumartesi günü de İsrail botlarının Lübnan’ın ulusal sularına girdiği belirtildi.