LÜBNAN: Sayda Patlamasının Sorumlusu MOSSAD

14 Ocak Pazar günü öğle saatlerinde Lübnan’ın güney bölgesindeki şehirlerinden Sayda’nın Bustanu’l-Kebir semtinde bir araca bomba yerleştirilmesi suretiyle saldırı gerçekleştirilmişti.

Sayda Belediye Başkanı olayla ilgili yaptığı açıklamada araca bomba yerleştirildiğini ve Ebu Hamza Hamdan’ın aracın kapısını açmasıyla birlikte bombanın patladığını, bu kişinin yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını söylemişti.

Olayla ilgili olarak Hamas tarafından yapılan son açıklamada bombalı saldırıda yaralanan kişinin Hamas’ın Sayda’daki ileri gelenlerinden Muhammed Hamdan olduğunun anlaşıldığı açıklandı.

Açıklamada saldırıda hedef alınan Muhammed Hamdan’ın Lübnan’da ikamet eden Filistinli mültecilerden ve Hamas’ın Sayda’daki liderlerinden olduğu ifade edildi.

Açıklamaya göre bombalama eylemi Muhammed Hamdan’ın bacağından yaralanmasına, aracının tamamen tahrip olmasına ve civardaki bir binanın zarar görmesine neden oldu.

Lübnan Hizbullah hareketi bundan önce de yaptığı açıklamada söz konusu saldırısının siyonist İsrail rejimi tarafından yapıldığına dair güçlü emarelerin bulunduğunu açıklamıştı.

MOSSAD son 30 yıl içinde en az 16 Filistinli ve Arap lideri dünyanın muhtelif bölgelerinde gerçekleştirdiği terör eylemleriyle öldürmüştür.

MOSSAD ayrıca son bir kaç yıl içinde İran nükleer bilim adamlarından bazıları da hedef alarak şehit etmiştir.