LÜBNAN Emekli General: KUDÜS’ü Kurtarmanın Tek Yolu SAVAŞ!

Lübnanlı Emekli General Dr. Emin Hatit Kudüs’ün hiçbir uluslararası kararname veya küresel diplomatik çözümle özgürleşmediğini, bu nedenle Kudüs’ü işgalden kurtarmak için geriye sadece askeri güç kullanmak kaldığını ifade etti.

3 Bölgesel Güç Rekabeti

Lübnanlı general; gelinen noktada Batı Asya bölgesinde 3 gücünün Kudüs konusunda rekabet halinde olduklarını, bunlardan birinin ABD’nin desteklediği Siyonist rejim, diğerinin Tel-Aviv’in müttefiki sayılan bölgesel bazı devletler ve üçüncüsünün de Direniş Cephesi gücü olduğunu ifade etti.

Emin Hatit Direniş Cephesinin IŞID gibi Tekfirci Gruplara karşı birçok ülkede düşmanın hedeflerini boşa çıkardığından bu cephenin Kudüs’ü işgalden kurtarmak için gereken imkanlara sahip olduğunu ve Kudüs’ün ancak hücuma dayalı askeri stratejisi ile kurtarılabileceğini ifade etti.

ABD’ye Karşılık

Askeri-siyasi uzman sözlerinin devamında; Direniş Liderlerinin Kudüs’ün özgürleştirilmesi için planlama yapılmasına dair beyanlarının ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararına verdiği bir karşılık ve yanıt olduğunu, bu beyanların aslında Kudüs’ün yakında kurtarılacağına vurgu yaptığını ifade etti.

Mübarek Ramazan ayının son Cuması’nın Kudüs Günü olarak ilan edilmesi gibi İran gibi ülkelerin  girişimlerinin ABD’nin yaptıklarının Müslümanların Kudüs’ü kurtarma çabaları üzerinde hiç etkili olmadığını gösterdiğini kaydetti.

Ortak Tatbikat

ABD ve Siyonist rejim ordularının Filistin’in güneyindeki ortak tatbikatına da değinen Lübnanlı Emekli General Hatit; bu tatbikatın Siyonist rejimin düşman kimliğini ortaya koyduğunu, Tel-Aviv’in her türlü saldırıya karşı uygun karşılık vermek için askeri hazırlık seviyesini arttırmaya çalıştığını ifade etti. Direniş cephesinin de cihat için hazırlığını koruması gerektiğine inandığını belirtti.