Lübnan Filistin Kampında Çatışmalar Bitti: 8 ÖLÜ 50 YARALI

Lübnan Ulusal Haber Ajansının verdiği habere göre, Aynul-Halve Kampı’ndaki çatışmalar salı günü Bilal Bedr ve ona bağlı grup üyelerinin kamptan firar etmesinin ardından sona erdi.

Habere göre, Filistin ortak güvenlik güçleri, bölgenin tamamında ve el-Fukani caddesine konuşlanmıştır.

GÖZAT  Belata Mülteci Kampında GERGİNLİK HAKİM

Grup lideri Bilal Bedir’in gözden kaybolduğu, nerede olduğunun ve akibetinin bilinmediği, kampta bu sabahtan itibaren sükunetin hakim olduğu ve zaman zaman silah seslerinin duyulduğu ifade edildi.

Çatışmaların El-Fevkani Caddesi’ni savaş alanına çevirdiği, evlerin ve iş yerlerinin birçoğunun hasar gördüğü, çatışmaların yol açtığı maddi kaybın büyük olduğu belirtildi.

GÖZAT  Lübnan'da Filistinli Gruplar Çatıştı: 5 Ölü 40 Yaralı

Halk Cephesi-Genel Komutanlık güçlerinden 60 kişinin ortak güçler ve Fetih Hareketi’nin birlikte Bedir grubu ile mücadele etmesinin ardından çatışmalar Pazartesi gecesi şiddetlenmişti.

Lübnan’ın Seyda kentindeki Aynul-Halve Kampı’nda 100 bin Filistinli yaşıyor.

GÖZAT  İsrail İstihbaratı: Lübnan Roket Fabrikası BİZİM İÇİN TEHDİT

Lübnan’daki Fetih Sorumlusu Ebu el-Arda, bugün yaptığı basın toplantısında Bilal Bedr ve militanlarının Filistinli grupların oluşturduğu ortak güçle yakalanacağını ve Lübnan güvenlik birimlerine teslim edileceğini söylemişti.

Lübnan’da resmi rakamlara göre 450 bin civarında Filistinli mülteci yaşıyor. Mültecilerin büyük kısmı ülke geneline dağılmış, altyapı ve sosyal imkanların çok kısıtlı olduğu 12 kampta yaşıyor. Yaklaşık 100 bin civarında Filistinli mültecinin yaşadığı Ayn el-Helva Mülteci Kampı’nda, Filistinli gruplar arasında sık sık silahlı çatışmalar çıkıyor.