Kudüs’te Korona Virüs Kaynaklı 2. Ölüm…

İşgal altındaki Kudüs’ün Silvan beldesindeki Re’s el-Amud mahallesinden 57 yaşındaki Nefuz el-Culani, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Silvan Acil Durum Komitesi’nden Munir el-Gül, vefat eden hastanın koronavirüs yanı sıra kronik hastalıklarının da olduğunu ve dün akşam Hadasa Hastanesinde hayatını kaybettiğini söyledi.

El-Culani’nin vefatıyla birlikle Filistin’de koronavirüs kaynaklı ölüm sayısı 4’e yükseldi.

İşgal altındaki Batı Şeria’da 5 yeni koronavirüs vakası tespit edilirken bunlardan 2’sinin daha önce salgına yakalanıp iyileştiği öğrenildi.

Filistin Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Kemal eş-Şahra sabah yaptığı açıklamasında, 329 vakanın Gazze ve Batı Şeria’dan, 120 vakanın da işgal altındaki Kudüs’ten olduğunu belirtmişti.

Kudüs’te ilk ölüm vakası, 18 Nisan’da el-İseviyye beldesinde 87 yaşındaki Filistinli bir kadının vefatıyla gerçekleşmişti.

El-İseviyye beldesindeki Kovid-19 Takip Komitesi Üyesi Muhammed Ebu’l-Hıms da yaptığı açıklamada, vefat eden Neval Ebu’l-Hıms isimli kadının Kudüs’teki Shaara Zadek Tıp Merkezi’nde vefat ettiğini, virüsü karanti altında tutulan oğlundan kaptığını belirtmişti.