Kudüs’te Bıçaklı Eylemle 2 Siyonisti Yaralayan Eylemci Şehit Oldu

İşgal altındaki Kudüs’te Mescidi Aksa’ya yakın bir yerde bulunan Kattanin Çarşısı civarında gerçekleştirilen bıçaklı saldırı eyleminde iki işgalci polisin yaralandığı, eylemi gerçekleştiren gencin ise şehit edildiği haber verildi. 

İşgal polisi eylemi gerçekleştiren kişinin herhangi bir örgütsel bağlantısının tespit edilemediğini açıklarken, siyonistlere ait Yediot Aharanoot gazetesinin yayınladığı haberde eylemcinin işgal polislerinin silahlarıyla öldürüldüğü belirtildi.

Haber kaynaklarının verdiği bilgilerde eylemi gerçekleştiren ve işgalci polisler tarafından şehit edilen gencin Celezun mülteci kampı ahalisinden olan ve Ramallah’ın kuzeyindeki Cifna’da ikamet eden Abdurrahman Cemal Kasım isimli genç olduğu belirtildi. 

Eylemden sonra onlarca kişi, eylemi gerçekleştiren gencin ailesinin Ramallah’taki evinin etrafında toplanarak, eylemi kutlayan ve selamlayan sloganlar attı. 

İşgal polislerinin eylemi gerçekleştiren gencin naaşına el koydukları ve bilinmeyen bir yere götürdükleri belirtildi. Görgü tanıkları işgal polislerinin gencin yanına geldiği sırada, onun henüz sağ olduğunun anlaşıldığını ve işgal polislerinden bazılarının üzerine ateş ederek şehit ettiklerini ve kanları akar bir halde naaşını alıp götürdüklerini ifade ettiler. 

Eylemden sonra Kudüs’ün Babu’l-Amud bölgesinde Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışmalar meydana geldi. İşgal güçlerinin Babu’l-Amud mıntıkasında Filistinlilere saldırdıkları ve üzerlerine gaz bombaları attıkları belirtildi. 

Filistin’deki direniş hareketleri Abdurrahman Cemal Kasım’ın işgal güçlerine karşı gerçekleştirdiği eylemi destekleyen ve kutlayan açıklamalar yaptılar.