KUDÜS’e Özgürlük İntifadası: 100’den Fazla YARALI Daha

İlk yardım ekiplerinin verdiği bilgiye göre, işgal altındaki Kudüs’ün Salahaddin Caddesi’nde yürüyüşe geçen Filistinli gençlerin üzerine plastik mermi, göz yaşartıcı bomba ve biber gazı yağdıran işgal güçleri 25 kişiyi yaraladılar. Bunlardan durumu kritik olan 5 kişi hastanelere kaldırıldılar.

Batı Yaka’nın Tulkerem şehrinde bulunan Kaduri Teknik Üniversitesi, Ramallah ve Kudüs arasındaki Kalandiya askeri geçiş noktası, El-Halil’in orta kesiminde bulunan Ez-Zaviye bölgesi, Nablus’un güneyinde yer alan Havare askeri geçiş noktasıyla Beytlahim’de yoğunlaşan gösteri ve eylemlerde işgal güçlerinin müdahalesi sonucu onlarca kişi yaralandı.

Filistin Kızılay teşkilatının verdiği bilgiye göre dün akşam meydana gelen çatışmalarda Batı Yaka’da 81 kişi yaralandı. Bunlardan 3’ü gerçek mermi, 23’ü plastik mermi, 43’ü gaz ve 12’si ise farklı şekillerde yaralandı.

Yoğun çatışmalara sahne olan Gazze sınırında ise 1 kişinin işgal askerlerinin ateşiyle, 20 kişinin de plastik mermi ve göz yaşartıcı bombalarla yaralandıkları belirtildi.