Kudüs ve Aksa’da Bu Cuma Sloganı ‘Gitmeyeceğiz Şafağı’

Hamas, Büyük Fecir Buluşmaları silsilesi içinde bu hafta, Kudüs’e ve Mescidi Aksa’ya sahip çıkma mesajı vermek amacıyla “Gitmeyeceğiz Cuması” başlığıyla gerçekleştirilecek buluşma için Cuma günü sabah namazında Mescidi Aksa’da toplanılması çağrısı yaptı. 

Hamas, yaptığı basın açıklamasında Filistin halkının bütün kesimlerini söz konusu buluşmaya katılmaya ve büyük çaplı kalabalık oluşturulması için gayret etmeye çağırdı. 

Açıklamada, Filistin’in ve kutsal mekanlarının savunulması için başlatılmış olan Büyük Fecir Buluşmalarının devam ettiği ve bu Cuma da “Gitmeyeceğiz Cuması” ve “Gitmeyeceğiz Şafağı” adıyla Mescidi Aksa başta olmak üzere Filistin’in muhtelif camilerinde sabah namazında toplanılacağı hatırlatıldı. 

Açıklamada, şimdiye kadar düzenlenen Büyük Fecir Buluşmaları’na büyük bir ilgi olduğu ve işgal rejiminin tüm engellemelerine rağmen büyük kalabalıklar oluştuğu belirtilirken, işgal rejiminin Filistinlileri yurtlarından çıkarma amaçlı baskılarına direnmek, Kudüs’e olan sevgiyi ve orayı savunma konusundaki kararlılığı göstermek için bu hafta düzenlenecek “Gitmeyeceğiz Şafağı” buluşmasına da aynı ilginin gösterilmesinin beklendiği dile getirildi.