Kudüs’te ŞEHADET Eylemi: 1 Siyonist ÖLÜ 5 YARALI

Yediot Ahranot gazetesi internet sitesinde verdiği haberde, Filistinli üç gencin keskin ve delici aletlerle ateşli silahlarla Kudüs’ün El-Amud Kapısında gerçekleştirdikleri eylemde biri ağır iki polisin yaralandığı, ağır yaralı olan polisin daha sonra öldüğünü yazdı.

Filistin Sağlık Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, Kudüs’ün El-Amud Kapısında 3 Filistinli gencin şehit olduğuna dair resmi bilgi ulaştırıldığını belirtti.

Bakanlık yaptığı açıklamada, Kudüs’te şehit olan gençlerin 18 yaşlarında olan Bera Salih, Usame Ahmed Ata ve Adil Ankuş (18) olduğunu ifade etti.

Bakanlık, çatışma anında bölgede bulanan ve işgal güçlerinin gelişi güzel etrafa ateş açmaları sonucu yaralanan El-Halil’den Amur Bedevi’nin de hastaneye kaldırıldığını kaydetti.

Görgü şahitleri, iftardan hemen önce El-Amud Kapısında yoğun ateş sesleri duyduklarını, daha sonra bölgede 3 Filistinli gencin şehit edildiğini öğrendiklerini söylediler.

İşgal polisi ise, üç gencin Sultan Süleyman Caddesinde iki ayrı meydanda eylem yapan Filistinli gençlerin bıçak ve silahla işgal polisiyle sınır muhafızları askerlerine saldırdıklarını ifade etti.