KUDÜS Müessesesi: İSRAİL’in Yahudileştirme Faaliyetleri Durdurulmalı

Yakub işgalcinin bütün bu uygulamalarıyla Kudüs’ün demografik ve coğrafi yapısını değiştirmeye çalıştığını ifade etti.

İşgal rejiminin Kudüs’ün tamamını işgal etmesinin ellinci yıl dönümü münasebetiyle El-Quds televizyonunun kendisiyle röportaj yaptığı Hişam Yakub, Kudüslülerin işgalcinin yahudileştirme faaliyetlerine göğüs germesine imkân verecek bir kitlesel stratejinin geliştirilmesine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

GÖZAT  Siyonistlerden Kudüs'ün Yahudileştirilmesine DEV BÜTÇE

Arap ve İslâm ülkelerinin Kudüs sahasından çekilmesi sebebiyle oluşan boşluğun doldurulması için böyle bir stratejiye ihtiyaç olduğunu dile getiren Yakub, oluşan durum karşısında halklarımızın ve ümmetimizin gücünden ve imkânlarından yararlanmak gerektiğini söyledi.

Yakub bunun başarılabilmesi için Kudüs davasına destek veren sivil toplum kuruluşları ve insanî yardım kurumları arasında bir yardımlaşma sağlanabileceğini ifade etti.

GÖZAT  İsrail SAHTE MEZARLARLA Kudüs'ü Yahudileştirmeye Çalışıyor

Hişam Yakub, Arap toplumlarına ve Müslüman halklara yönelttiği çağrısında da Kudüs’ün kurtuluşu için çalışan gençlik platformları, öğrenci platformları, kadın platformları vs. oluşturmalarını önerdi.

Kudüs’ün kimliğini, taşıdığı uygarlığı ve tarihini koruyacak olan Kudüslülere de siyonist işgal yönetiminin plan ve projeleri karşısında güvence verilebilmesi için onlara yardımcı olunması, ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini dile getirdi.