Kudüs İntifadasında Şehit Sayısı 290’a Yükseldi

Geçen ay Filistinli direnişçilerin gerçekleştirdikleri eylemlerin iki ateş açma eylemi, 6 bıçaklama eylemi, iki otomobille çarpma eylemi ve 7 Yahudi yerleşimcilerin araçlarını taşlama eylemi olduğu ifade edildi.

Filistinli direnişçilerin Şubat ayında ayrıca 52 molotof kokteyli ve el yapımı bomba atma eylemi gerçekleştirdikleri belirtildi.

GÖZAT  Tel-Aviv'de Feda Eylemi: 7 Siyonist Yaralı

Geçen ay gerçekleştirilen eylemler içinde işgalcilere en ağır kaybı verdiren eylemin Nablus kenti sakinlerinden 19 yaşındaki Sadık Nasır Ebu Mazin’in Tel Aviv’e bağlı Petah Tikva kentinde gerçekleştirdiği ateş açma eylemi olduğu kaydedildi.

Yahudi yerleşimcilerden 7 kişiyi yaralayan Filistinli genç eylemin hemen ardından işgal güçlerince gözaltına alındı.

GÖZAT  Kudüs İntifadasında 285 Feda Eylemi Yapıldı

İntifada sitesinin verilerine göre, Filistinli direnişçilerin geçen ay gerçekleştirdikleri eylemler sonucu 27 Siyonist yaralandı.

Şubat ayı boyunca Filistinlilerle işgal güçleri arasında 276 noktada çatışma yaşandığı ve geçen ay 12 Filistinlinin şehit olduğu, 142 Filistinlinin de yaralandığı açıklandı.

GÖZAT  Kudüs İntifadasında Şehit Sayısı 268 Oldu

Geçen ay şehit düşen Filistinlilerle birlikte Kudüs İntifadasının başından bu yana şehit olan Filistinlilerin sayısının 290’a yükseldiği bildirildi.