Kudüs İntifadasında Binlerce Filistinli Çocuk Şehit Oldu

Filistin Özerk Yönetimi enformasyon bakanlığı, son 20 yılda terör rejimi İsrail saldırılarında en az 3 bin Filistinli çocuğun şehit edildiğini ve onbinlercesinin de yaralandığını bildirdi.

Siyonist İsrail güçlerinin geçen yıl en az 114 çocuğu şehit ettiği ve binlercesini de yaraladığı anlaşılıyor. 

Bu arada ırkçı rejim İsrail işgal güçleri  dün , Filistin’in Batı Şeria bölgesindeki üçüncü en büyük şehir olan Cenin ve şehrin güneybatısındaki Araba ve Ya’bed kasabalarında düzenlediği baskınlarda daha önce serbest bırakılan üç esiri yeniden tutukladı.

Yerel kaynaklara göre, İşgal güçleri serbest bırakılan Mahmud Hantuli’yi Cenin’in Haruba semtindeki akrabalarının evinde, Sami Zeyd el-Kilani’yi Ya`bed kasabasında ve Fadi Ebu Salah’ı Araba kasabasında tutukladı. 

Öte yandan İsrail işgal güçleri dün sabah erken saatlerinde Gazze Şeridi’ne güneyden buldozerlerle girip, kıyıdaki çiftçilere ve balıkçılara göz yaşartıcı bomba ile saldırdı. Kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, buldozerlere eşlik eden İsrail ordusuna ait 5 zırhlı aracın, çiftçiler ve balıkçılara göz yaşartıcı gaz bombaları attığı ve gerçek mermilerle ateş açtığı belirtildi.

Diğer taraftan, İsrail donanmasına ait hücumbotların, Gazze Şeridi açıklarında balıkçıların teknelerine ateş açtığı ve olayda şu ana kadar bildirilen herhangi bir can kaybının olmadığı öğrenildi.