“Kudüs Bir İMAN ve NAMUS Davasıdır”

İran Filistin halkını destekleme cemiyeti başkanı Dr. Ruhi Baran açılış konuşmasını yaptı. Ruhi Baran açılış konuşmasında cemiyetin çalışması hakkında bilgi verdi.

Baran Cemiyetin 2000 yılında kurulmuş tamamen sivil bir oluşum olduğunu gönüllülerinin yardımları ile faaliyet yürüttüklerini, cemiyet bünyesinde bir haber ajansının bulunduğunu, tamamen Kudüs üzerine araştırma ve çalışmalar yaptığını, bu çalışmalar içerisinde Kudüs ile ilgili 60 adet kitap yayınladıklarını söyledi.

Baran konuşmasında “Kudüs bizim için bir İman davasıdır. Bir namus davasıdır.” Dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Filistin için haber ağı temsilcisi Seki Bayi “İran devrimden bu yana Filistin’e çok büyük destek verdi vermeye devam edecek dedi. İslam dünyasında çok büyük sorunlar var ama İslam dünyasının en öncelikli sorunu Filistin meselesidir” dedi.

Bayi konuşmasının devamında şunları söyledi: “Filistin meselesi Kuran’ın meselesidir. Kuran’da miraç olayının geçmesinin bir hikmetide Filistin meselesidir diye düşünüyorum. Filistin’i savunmak Kuran’i bir sorumluluktur. İsrail yok olacaktır ve yok olmaya mahkumdur.”

Daha sonra Anadolu gençlik derneği yetkililerinden Mehmet Savaş konuştu. Savaş konuşmasında  Milli görüş lideri rahmetli Erbakan’ın Kudüs davasını hizmetlerini ve Türkiye’de düzenlenen büyük Kudüs mitinğlerini anlattı.

Savaş “Erbakan’ın çalışmasının temelini İslam birliği ideali oluşturmuş ve çalışmalarının merkezine Kudüs’ü koymuştur.” Dedi.

Daha sonra Dünya Mustazafları cemiyeti başkanı Abbasi konuştu. Abbasi konuşmasına İslam inkılabının kırkıncı yılını kutlayarak başladı ve gelecek kırk yılın yeni İslam inkılablarına tanık olacağını söyledi.