KUDÜS İçin 22,000 MUM Yaktılar

Ürdünlüler, Ürdün’ün başkenti Amman’ın batısında yer alan ve Filistin şehirlerine özellikle de Kudüs’e bakan Salt şehrinde 6 km’lik bir mesafeye 22 bin mum yakarak “El-Kudsu Arabiyyetun (Kudüs Araptır)” yazısını yazdılar. Bu kadar mumun aynı zamanda dünyada, yan yana mum yakma sayısında rekor olduğu belirtildi.

Ürdün’ün resmi haber ajansı Petra, Kudüs’e destek amacı taşıyan bu eylemin Salt Büyükşehir Belediyesi ve daha başka muhtelif kurumlar tarafından organize edildiğini bildirdi.

Petra haber ajansı, Kudüs için yakılan mumların dünyada yeni bir mum yakma rekoru olduğuna dikkat çekerek Guinnes rekorlar kitabına ve rekorlarla ilgili diğer yayınlara girmesinin beklendiğini dile getirdi.

Bu arada Ürdün’de son günlerde, bazı şehirlerde, Ürdün kralının Kudüs konusundaki açıklamalarını destekleyici gösteriler düzenlendi.

Ürdün Kralı, ülkesinin Kudüs ve Filistin konusundaki tutumuna karşı yapılacak baskıları kabul etmeyeceğini dile getirmişti. Ürdün Kralı, bağımsız bir Filistin devleti kurulmadan Filistin meselesinin çözüme kavuşturulmasının mümkün olmadığını ifade etmişti.