Kudüs Günü Yürüyüşleri, Filistin’in Unutulmaz Olduğunu Gösterdi

Tahran’da düzenlenen büyük Ramazan Bayramı namazı hatibi Cuma namazı imamı ” Kudüs Günü yürüyüşleri Filistin ülküsünün hala gündemde olduğunu gösterdi” dedi. 

Hüccetülislam Kazım Sıddıki  “Dünya Kudüs Gününde hem İran hem de diğer İslami ülkelerin halkı sahaya indi ve iki yıllık koronavirüs koşullarının izin vermediği yürüyüşleri gerçekleştirdi ve hiçbir meselenin Filistin meselesini gölgeleyemeceğini gösterdi.” dedi. 

Sıddıki  İslami ümmet ve Direniş Cephesinin dünya Kudüs Günü’ne katkısına değinerek “Filistin ve Kudüs ülküsü canlıdır. İslam ümmeti  Filistin’in destekçisi olarak dimdik ayakta.” dedi. 

Sıddıki “Filistinli gençler ise  şehadet eylemleri ile Siyonistlere alanı dar etmiş ve cesaret dolu saldırıları ve direnişleri ile  İsrail’i tecride ve infiale sürüklemiştir. Zaten zaferin biricik anahtarı da direniştir.” dedi. 

Tahran geçici Cuma hatibi Afganistan’da baş gösteren terör olaylarına da değinerek insan hakları alanında iddiacıların Afganistan’a, Ukrayna’ya ve Yemen’e yönelik çifte standartlı yaklaşımlarına vurgu yaparak ” İnsan hakları iddiacıları  insan haklarından zerre kadar anlamıyor” dedi. 

Sıddıki  ayrıca şu açıklamada da bulundu: “Mazlum Afganistan halkı  farklı şehirlerde küresel emperyalizmin, Amerika ve Siyonist Rejim’in yetiştirdikleri tarafından hedef alınmıştır. Bunlar yüzlerce Müslümanları, hem de oruçlu insanları, camilerde ve eğitim merkezlerinde kana bulamışlar.”