Kudüs Günü, İslam Ümmeti İçin Birlik Vesilesi

İslami İran Yargı Erki sözcüsü, Kudüs Günü’nün yaklaşmasına atıfta bulunarak, bu günü İslam Ümmeti’nin Kudüs’ün kurtuluşuna yönelik birliği için bir zafer günü olarak nitelendirdi.

İran İslam Cumhuriyeti’nin kurucusu İmam Humeyni, Filistin meselesini sürekli gündemde tutmak, dünya Müslümanlarının Filistinlilerle dayanışmasını ilan etmek ve Kudüs’ü kurtarmaya yönelik güçleri seferber etmek için mübarek Ramazan ayının son Cuma gününü Dünya Kudüs Günü ilan etmiştir.

29 Nisan 2022, Uluslararası Kudüs Günü olan 27 Ramazan 1443’e denk geliyor.

İran Press’in bildirdiğine göre İran yargısının sözcüsü Zabihullah Hudaian Salı günü yaptığı açıklamada, Kudüs Günü’nün tek bir dine veya belirli bir dine değil, dünyadaki tüm özgür insanlara ait olduğunu vurguladı.

Hudaian açıklamasının devamında Kudüs Günü’nün şüphesiz baskı ve ırk ayrımcılığına karşı bir mücadele günü olduğunu belirterek, “Kudüs Günü yürüyüşüne katılarak işgalci rejimin Kudüs’te işlediği cinayetleri kınayacağız.”diye kaydetti.

Hudaian ayrıca bir grup masum Afgan’ın şehadetinden dolayı Afgan halkına başsağlığı dilerken, yapılan terör saldırılarını kınadı.