KUDÜS Eyleminde Yaralanan 2. SİYONİST Asker De Öldü

Dün akşam işgal altındaki Kudüs’ün El-Amud Kapısında Siyonist askerlere yönelik feda eylemi gerçekleştiren üç Filistinli genç şehit olurken, eylem sonucunda biri ağır 6 Siyonist’in yaralandığı belirtildi.

Yediot Ahranot gazetesi internet sitesinde verdiği haberde, Filistinli üç gencin keskin ve delici aletlerle ateşli silahlarla Kudüs’ün El-Amud Kapısında gerçekleştirdikleri eylemde biri ağır iki polisin yaralandığı, ağır yaralı olan polisin daha sonra öldüğünü yazdı.

Filistin Sağlık Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, Kudüs’ün El-Amud Kapısında 3 Filistinli gencin şehit olduğuna dair resmi bilgi ulaştırıldığını belirtti.

Bakanlık yaptığı açıklamada, Kudüs’te şehit olan gençlerin 18 yaşlarında olan Bera Salih, Usame Ahmed Ata ve Adil Ankuş (18) olduğunu ifade etti.

Bakanlık, çatışma anında bölgede bulunan ve işgal güçlerinin gelişi güzel etrafa ateş açmaları sonucu yaralanan El-Halil’den Amur Bedevi’nin de hastaneye kaldırıldığını kaydetti.

Filistin direniş grupları de yaptıkları açıklamalarda, işgal altındaki Kudüs’te düzenlenen şehadet eylemini, Filistinliler’e karşı Siyonist rejimin cinayetlerine verilmiş bir doğal karşılık olduğunu belirttiler.