KUDÜS’teki Çatışmalarda 17 Filistinli YARALANDI

Kudüs kentinin doğusundaki Ebu Dis beldesinde dün ikindi saatlerinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda çok sayıda kişi yaralandı.

Filistin Kızılayı’ndan bir kaynak yaptığı açıklamada, sağlık ekiplerinin 17 kişiye ilk yardımda bulunduğunu ve işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilenenlerin tedavilerinin olay yerinde yapıldığını söyledi.

Görgü tanıkları, dün ikindi saatlerinde Ebu Dis beldesinde işgal ordusu askerleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirdi.

Filistinli gençlerin işgal güçlerine taş atarak karşı koydukları, işgal ordusu askerlerinin de Filistinli gençlerin üzerine göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi yağdırdığı belirtildi.

Bu arada, El-Halil’in kuzeyindeki Beyt Ummer beldesinde de işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda çok sayıda kişinin işgal ordusu askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği kaydedildi.

Beyt Ummer beldesi sakinlerinden aktivist Muhammed Avad, işgal güçlerinin Aside bölgesine baskın düzenlediğini ve dükkanları kapattığını, araçları durdurup arama yaptığını, Bedran Avad isimli Filistinlinin evinin çatısına çıktığını söyledi.

Filistinli aktivist, işgal güçlerinin gençlerin üzerine göz yaşartıcı bomba ve ses bombası attığını, birçok kişinin bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini bildirdi.