Kudüs ve Batı Şeria’da 13 FİLİSTİNLİYE GÖZALTI

İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı bildiride, İsrail hedeflerine yönelik halk direniş eylemlerine katıldıkları için aranıyor oldukları gerekçesiyle sekiz kişinin gözaltına alındığını ifade etti.

İşgal güçleri, Filistinli milletvekili Fethi Kar’avi’nin Tulkerem kentinin doğusundaki Nuru Şems Kampı’nda bulunan evine baskın düzenledi ve eski esirlerden olan oğlu Hamza’yı gözaltına aldı.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Tulkerem’de biri Bel’a beldesinden olmak üzere iki kişiyi daha evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını bildirdi.

Kudüs’te ise işgal güçlerinin beş kişiyi gözaltına aldığı ifade edildi.

Gözaltına alınanlardan birinin Ra’s Şehhade Mahallesi sakinlerinden Muhammed Abido isimli çocuk ve bir diğerinin Şufat Kampı sakinlerinden Münzir En-Neccar isimli genç olduğu belirtildi.

Ramallah’ta ise işgal güçleri kuzeydeki Beyt Rima beldesi sakinlerinden 27 yaşındaki eski esir Adli Ferah Er-Rimavi’yi yeniden gözaltına aldı.

Beyt Rima beldesine düzenlenen baskın sırasında işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmaların yaşandığı ve bir gencin ayağından yaralandığı kaydedildi.