Kudüs İçin 15. ÖFKE Cumasında Onlarca YARALI

İşgal altındaki Kudüs

İşgal altındaki Kudüs’te elli bine yakın Filistinli işgal güçlerinin bütün engellemelerine rağmen Mescidi Aksa’ya ulaşıp Cuma namazını eda etti.

Beytlahim

Cuma namazından sonra Beytlahim’deki El-İzze mülteci kampı önünde başlayan ve Beytlahim’in kuzeyine kadar devam eden gösterilerde işgal güçleri plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullanarak halkı dağıtmaya çalıştı.

Ramallah

Ramallah’ın Bel’in köyünde yapılan haftalık gösteriye yabancı aktivistler de katıldı.

ABD Başkanı Trump’ın aldığı kararı attıkları sloganlarla protesto eden bölge halkı, esirlerin serbest bırakılmasını, işgale her türlü yol ve yöntemle karşı konulmasını istediler.

Ramallah’ın Bedres ve Na’lin köylerinde yapılan gösterilere de sert müdahale eden işgal güçleri bazı gençlerin gazlar nedeniyle boğulma tehlikesi geçirmelerine neden oldular.

El-Halil, Nablus, Kalkiliya’da şiddetli çatışmalar yaşanırken, işgal güçleri aşırı güç kullanarak göstericileri dağıtmaya çalıştı.

Gazze Şeridi

Cuma namazından sonra Han Yunus şehrinin doğusuna düşen Yeni Abasan’ın doğusuna yürüyen gençlere ateş açan işgal güçlerinin 6 kişiyi yaraladıkları belirtildi.

Son bilgilere göre, işgal güçleri Mescidi Aksa avlusunda bir genci gözaltına alırken, El-Bire’de biri gazeteci iki kişi, Ramallah’ın Bedres beldesinde çıkan çatışmalarda 2 genç yaralandı.

Tulkerem’de ise Filistinli gençlerin attığı taşlardan birinin isabet ettiği işgal askeri yaralandı.