KÜÇÜK Olabiliriz Ama RÜYALARIMIZ Büyük

Tedavi için Türkiye’ye getirilen Filistinli kızın sağlık durumuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında söz alan Meryem Ebu Matar, Gazze’deki göstericilere seslenerek “Sizi geri adım atmaya zorlaması için işgalciye fırsat vermeyin. Biz hak sahibiyiz. Hak sahibi olan ise eninde sonunda üstün gelecektir. Toprağımız varlık sebebimizdir. Biz sadece ağaç dikmek için çıkmadık. Onun yanında bayrak dikmek için de çıktık. Bu, taşıdığım ve onun için işgalcinin beni hedef aldığı bayraktır” dedi.

Kendisinin gelişigüzel vurulmadığını hatırlatan Meryem “Ben sadece Filistin bayrağını taşıdığım için vuruldum. İşgalci beni hedef aldı, çünkü Filistin sembolü olan her şeyden nefret ediyor. Saldırılarla bizim maneviyatımızı kırmak istiyor” ifadesini kullandı.

Türkiye’de gördüğü tedavinin ardından sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Meryem, Filistinliler olarak Türkleri kardeş bildiklerini, Türkiye halkını asla unutmayacağını ifade etti.

Meryem’in annesi Nesrin Ebu Matar ise yaptığı açıklamada, babası şehit olduğunda Meryem’in üç yaşında olduğunu, buna rağmen Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine katılmasını engellemediğini, aksine işgale karşı direnişinden dolayı kendisiyle iftihar ettiğini söyledi.

Meryem işgal güçlerinin BM tarafından yasaklanan silahları kullanması sonucu ağır yaralandı. Bacaklarının kesilme tehlikesine karşı Rafah Kapısı’ndan Türkiye’ye getirilerek tedavi edildi.