Korsan İsrail Rejimi: El’ad Eylemi Faillerini Yakaladık

İşgal ordusu sözcüsü, yaptığı açıklamada, El’ad Yahudi Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen eylemin faillerinin üç gün sonra gözaltına alındığını bildirdi.

İşgal rejimi gazetelerinden Yediot Ahranot’un internet sitesinde yayınlanan haberde, faillerin eylemi gerçekleştirdikleri El’ad beldesindeki bir çalılıkta gizlenirken yakalandıkları öne sürüldü.

Haberde, işgal rejimi iç istihbarat birimi Şabak’a bağlı özel birliğin ağaçların altında gizlenen iki eylemciye ulaştığı ve eylemcilerin gözaltına alınarak sorguya çekilmek üzere götürüldükleri ifade edildi.

İşgal rejimi medya kaynakları, El’ad Yahudi Yerleşkesi’ndeki eylemin faillerinin hâlâ 1948’de işgal edilen topraklarda olduklarını ve henüz Batı Şeria’ya geçemediklerini belirtmişti.

İşgal ordusu ve polisi, eylemin ardından bölgeden uzaklaşmayı başaran eylemcilerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatmış ve El’ad Yahudi Yerleşkesi Konseyi Başkanı elemcilerin yeni saldırılar gerçekleştirebilecekleri korkusuyla yerleşimcilerden evlerinden çıkmamalarını istemişti.

Filistinli eylemcilerin Mart, Nisan ve Mayıs aylarında Bi’r es-Seb’a, Hadera, Bney Brak ve El’ad Yahudi Yerleşkesi’nde gerçekleştirdikleri eylemlerde 18 İsrailli hayatını kaybetti.