Korsan İsrail 10 Filistinliyi Göz Altına Aldı

İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı raporda, işgal askerlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik direniş faaliyetlerine katıldıkları gerekçesiyle aranan 6 Filistinlinin dün gece işgal güçlerince gözaltına alındığı ifade edildi.

Raporda, Azun beldesinde ikisi İslami Direniş Hareketi Hamas üyesi üç kişinin, Nablus’un güneyindeki Beyta beldesinde bir kişinin, diğerlerinin de Kudüs’ün doğusundaki Ebu Dis beldesinde gözaltına alındıkları belirtildi.

İşgal ordusunun raporunda ayrıca Ramallah’ın batısındaki Beyt Lukya beldesinde bir demir atölyesinin silah yapımında kullanıldığı gerekçesiyle kapatıldığı bildirildi.

Beyt Lukya sakinlerinden Yusuf Dar Musa, işgal ordusunun evine ve kardeşlerinin evine baskın düzenlediğini, ayrıca kardeşleri Saddam ve Hakim’in demirci dükkânına baskın düzenleyerek mühürlediğini ve aletlere el koyduğunu açıkladı.

Medya kaynakları, işgal güçlerinin Kudüs’ün kuzeydoğusundaki El-İseviyye köyünde üç çocuğu ve bir genci evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını ifade etti.