Korona Virüs Varken Gazze’ye Abluka, İnsanlık Suçu…

Hamas özellikle de gittikçe yaygınlık kazanan korona virüsü salgını ortamında Gazze’ye yönelik ablukanın sürdürülmesinin insanlık suçu olduğunu dile getirdi.

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum aptığı yazılı açıklamada bu ablukanın devam ettirilmesinin Gazze bölgesi ve ahalisi açısından arz ettiği tehlikelerden tamamen siyonist işgal rejiminin sorumlu olduğunu dile getirdi.

Berhum bu ablukanın derhal durdurulması ve korona virüse karşı mücadele için gerekli olan bütün malzemelerin sokulmasına imkan verilmesi gerektiğini vurguladı.

Berhum, Filistin Yönetimi ve Muhammed İştiye hükümetinin de Gazze’yi cezalandırma amaçlı uygulamaların tümüne son vererek sorumlu ve ulusal duyarlılık sergileyen bir tavırla hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Berhum, Filistin Yönetimi’nden ve İştiye hükümetinden Gazze’deki memurların, şehit ailelerinin, esir ve yaralıların maaşlarını ödemelerini istedi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz Pazar günü Gazze’ye giren iki kişide korona virüsü tespit edildiğini açıklamıştı. Bununla Batı Yaka’dakilerle birlikte Filistin Yönetimi’ne bağlı bölgelerdeki korona virüslü sayısı 59’a çıkmıştı.