KATAR’dan Siyonist İSRAİL’in Son Kararına TEPKİ

Katar Dışişleri Bakanlığı yayınladığı bildiride; Likud Partisinin Batı Şeria ve Kudüs’ün bazı bölgelerine hâkim olma ve bu bölgeleri Siyonist Rejime katma ile ilgili kararını kınayarak, bu kararı Filistin halkının haklarını ihlal etmek olarak nitelendirdi.

Bu bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘Bu kanunun uygulanması, uluslararası otoriteye bağlı iki devlet çözüm yolu ve Arap barış planının uygulanması konusundaki uluslararası çabaları zayıflatacaktır.’

Katar gazetelerinden El-Arab’ın haberine göre; Katar Dışişleri Bakanlığı aynı zamanda, uluslararası topluma, sorumluluk kabul etme ve İsrail’i uluslararası kararlara saygı göstermeye zorlama çağrısında bulundu.

Katar aynı zamanda, 1967 yılındaki sınırlarda başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulana kadar, Filistin değerlerine ve Filistin halkının istikrarına destek veren duruşunun devam edeceğini vurguladı.

Siyonist Rejim Parlamentosu (Knesset) pazartesi günü, “Tek ya da tek parça Kudüs” adı altında bir yasayı ikinci ve üçüncü turda onayladı.

Bu yasa tasarısı, Siyonist Rejim Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun lideri olduğu Likud Partisi tarafından Pazar günü onaylanmıştı ve bu yasa tasarısına göre, Batı Şeria ve Kudüs’teki bütün yerleşkelerin bu rejimin hâkimiyeti altında olması yani bu bölgelerin de İsrail rejiminin işgali atındaki bölgelere eklenmesi kararlaştırıldı.