KATAR’dan GAZZE’ye 7 Yılda 700 Milyon Dolar

Fransa’da yayınlanan Le Monde gazetesi, 2006 yılından bu yana abluka altında yaşayan Gazze Şeridi’ne Katar’ın 2012 yılından bugüne yaptığı yardımının 700 milyon dolardan fazla olduğunu yazdı.

Gazetenin Gazze’ye gönderdiği muhabiri, Katar’ın 2012 yılından bu yana Gazze Şeridi’ne yaptığı bağışların 700 milyon doları geçtiğini söyledi.

Haberde, Katar’ın yardımlarının altyapı ve iskan projelerinde, hastanelere yakıt temini gibi acil durumlarda kullanıldığı ifade edildi.

Gazete, Katar’ın yardımlarının Gazze Şeridi’nde savaş çıkmasını önlediğini ve en çok ihtiyaç sahibi olan 100 bin kişiye dağıtılan 100’er dolarları almak için yüzlerce kişinin sabah erken saatlerde postanelerin önünde kuyruk oluşturduğunu bildirdi.

Gazze’yi Yeniden İmar Komitesi Başkanı Katarlı Büyükelçi Muhammed El-Imadi de kalıcı bir barışın sağlanması için serbest dolaşım, gerçek iş fırsatları temini ve günlük yaşamın iyileştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Katar, Gazze Şeridi’ndeki memurların maaşlarının ödenmesi için Kasım ayında altı ay sürecek 150 milyon dolarlık bir yardım programı başlattı.

Katar’ın Gazze Şeridi’ne yaptığı yardımlarla 2006’dan bu yana işgal rejiminin uyguladığı ablukanın etkisini hafifletmeyi amaçladığı belirtildi.