KATAR’dan GAZZE’ye 15 Milyon Dolar Daha…

Gazze’nin Yeniden İmarı İçin Katar Komitesi Başkanı Büyükelçi Muhammed El-Imadi, Katar’ın yardımından 15 milyon dolar tutarındaki üçüncü postanın bir hafta içinde Gazze’ye ulaşacağını açıkladı.

Katarlı Büyükelçi El-Imadi Reuters ajansına yaptığı açıklamada, İsrail’in geçtiğimiz günlerde engellediği Katar fonlarından en yenisinin Çarşamba günü Gazze’de olacağını söyledi.

“Gazze Şeridi sınırında yaşanan olaylar nedeniyle İsrail bu postayı engelledi” diyen El-Imadi, Gazze Şeridi’ndeki memurların maaşlarının ödenmesi için tahsis edilen fonların Gazze’ye ulaşması için yeni bir yol bulunduğunu bildirdi.

Büyükelçi El-Imadi, önceki iki postada olduğu gibi paraları bu kez bizzat kendisinin götürmeyeceğini ve yeni bir yola karar verildiğini belirtti ancak ayrıntı vermekten kaçındı.

Katar’ın 80 milyon dolarlık elektrik projesi için de baskı uygulayacağını açıklayan El-Imadi, bu şekilde Gazze Şeridi’nde daha etkili bir şekilde elektrik dağıtımının yapılabileceğini ifade etti.

Katar, Gazze Şeridi’ndeki memur maaşlarının ödenmesi ve elektrik santrali için gerekli yakıtın sağlanması amacıyla geçen yıl Kasım ayında 150 milyon dolarlık ve 6 aylık bir yardım projesi başlatmıştı.