KATAR’dan 2022 Dünya Kupasında İSRAİL’e Özel Hizmet…

2022 Dünya Kupası organizatörleri Katar’da Yahudi seyircilere sunulan hizmetlerde yardımcı olması için Amerikalı Siyonist bir hahamı seçti.

Rey El Yevm gazetesi konuya ilişkin olarak şunları yazdı: Katarlı yetkililer bu ülkede düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası’na katılacak İsrailli seyircilerin ağırlanmasında özel danışman olarak Amerikalı Siyonist bir hahamı seçti.

Habere göre bu Siyonist haham Katar’da Yahudi ibadethaneleri ve özel yemeklerin hazırlanmasında yol göstermekle görevlendirildi.

Yediot Ahronoth gazetesinin Tel Aviv’deki üst düzey bir kaynaktan naklederek yazdıklarına göre, bu haham New York’taki seçkin Yahudi hahamlarından biri olan Mach Shainer’dır.

Bu adım, Katar’ın ev sahipliği yapacağı 2022 Dünya Kupası’na oyunları seyretmek için binlerce Siyonist İsraillinin katılacağı düşünülerek atıldı.

Yahudilere Özel Yemek…

Siyasi konular ve Katarlı yetkililerin konuyla ilgili bir sorunun olmadığını söyledikleri vize haricinde, haham Şinayr Yahudilere imkanlar dahilinde en iyi şekilde hizmet sunulması ve Yahudi şeriatına uygun yemeklerin hazırlanması (koşer) gibi farklı hizmet alanlarında çalışacak.

2022 Dünya Kupası Organizasyon Komite Başkanı Hasan Ezzudavi, Körfez ülkelerinin resmi olmayan hahamı sayılan ve bu komitenin danışmanı olarak seçilen haham Şinayr ile bir görüşme yaptı.

Katar’ın İsrail Seyircisine Jesti…

Haham bu doğrultuda Yediot Ahronot gazetesi ile yaptığı söyleşide şunları belirtti: Katar’ın bu kararı, Katarlıların İsraillilere verdiği önemin ve dünya Yahudileri hakkındaki hassasiyet ve dikkatlerinin ölçüsünün bir göstergesidir. Katarlılar Dünya Kupası sürecinde İsrailli seyircilerle özel olarak ilgilenmeye ve farklı alanlardaki ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamaya çalışıyorlar.

Haham, ‘Katarlılar Yahudilerin ibadeti için bir sinagog düşündüler mi?’ sorusuna şu cevabı verdi: ‘Ben bu soruya cevap vermeyeceğim.’

Haham Shainer, Arap dünyası ile Yahudiler arasında diyalog kurmakla görevli Amerikalı bir Siyonist. Haham, 15 yıldan beri Kuveyt dışındaki Körfez ülkeleri liderlerinin sarayının devamlı misafirlerinden.

Amerika’daki 50 Üst Düzey Haham’dan Biri…

Newsweek dergisinin yazdıklarına göre, New York’taki tüm sinagogları yöneten Shainer, Amerika’daki 50 seçkin hahamdan biridir.

Haham bir soruya verdiği cevapta şunu belirtti: Ben, Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Başkanı ile yaptığım görüşmede kendilerinin şunları vurguladığını duydum: Bizler tüm İsraillileri Dünya Kupası gerçekleştirilirken Katar’da ağırlarız ve Katar’a yapılacak en iyi ziyareti yapmış olurlar.

Aynı zamanda bu haham, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa el-Halife tarafından Bahreyn’de Yahudilerin yaşamalarına ve Araplarla irtibat kurmalarına yardımcı olması için özel danışman olarak tayin edilmişti.

Shainer konuyla ilgili şunları söyledi: Körfez ülkeleri liderleri ülkelerinde Yahudilerin yaşayacağı siteler kurmak istiyorlar. Hali hazırda Dubai’de bir sinagog bulunuyor ve 150 İsrailli Yahudi BAE’de resmi azınlık olarak tanınmaya çalışıyor.

İsrail Jimnastik Takımı Da Katar’a Gitmişti

Son olarak İsrail Jimnastik takımı Uluslararası Doha Oyunlarına katıldı. Katarlı yetkililer de yoğun güvenlik önlemleriyle bu takımı “çok iyi” karşılamıştı.

Katarlılar şimdiye kadar 2018’de üç kere İsrail takımlarına ev sahipliği yaptı. Siyonist İsrailli çevreler Katar’ın bu tutumundan çok memnun olmuş ve bunu bölgenin hassas şartlarında olumlu bir adım olarak yorumlamıştı.

Siyonist Gazete: Katar’dan İsrail’e Tarihi Jest…

Özellikle de son zamanlarda Katarlı yetkililer İsrail bayrağı asmanın ve milli marşını okumanın sorun teşkil etmediğini de duyurdu. Katarlılar, Siyonist İsrail’e aynen diğer ülkeler gibi muamele edeceklerini vurguladı. Hatta bu durum, Siyonist gazetelerden Haaretz tarafından İsrail’e yapılan tarihi bir jest olarak yorumlandı.