Kassam Tugaylarının Esir İsrail Askerleri Videosu Siyonistleri Kızdırdı!

Siyonist işgal ordusuna yakın 0404 sitesi konuyla ilgili haberi “Hamas Gazze’deki esir askerlerin ailelerine vahşice davranıyor” şeklinde verirken, işgal rejimindeki 20’inci televizyonu haberi “Hamas’ın korku filmi” başlığıyla verdi.

Hadar ve Şaul adlı Siyonist esir askerlerin ailelerine “hükümetiniz yalan söylüyor” diyen birilerine bu şekilde saldırmak ve ağır ifadelerle suçlamak Siyonist işgal basını için garipsenecek bir durum değil tabi.

GÖZAT  Netanyahu'dan Esir İsrail Askeri İtirafı

Kassam Tugayları’nın esir ailelerine gerçeği yansıtan bilgileri gönderip, hükümetlerinin kendilerine söylediklerinin dışında bir bilgi olduğunu söylemesi kesinlikle kabalık ve vahşilik değildir.

Kassam Tugayları’nın gönderdiği videolu mesaj 3 dakika 31 saniyedir. Mesajda esirlerin ailelerinden İsrail hükümetinin iddialarına inanmamaları isteniyor. Mesajda “Anneciğim, anneciğim ben buradayım. Niçin öldüğümü söylüyorlar? Anneciğim! Gerçeğin gün yüzüne çıkması için her şeyi yapın!” ifadeleri yer alıyor.

GÖZAT  Filistinli Gençler İsrail Askerlerini Fena Sıkıştırdı, ZOR KAÇTILAR + VİDEO

Kassam Tugayları tarafından hazırlanan görüntüler, Filistin Esir Günü ve Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan Filistinli esirlerin başlattıkları açlık grevi direnişi münasebetiyle yayınlandı. Bununla Filistinli esirlerin sıkıntılarının hafifletilmesi ve özgürlük umutlarının yeniden yeşermesi amaçlanıyordu.

İkinci olarak bu mesaj, Netanyahu ve Knesset üyelerinin Hadar ve Şaul’un aileleriyle yaptıkları görüşmenin ardından yayınlandı.

GÖZAT  Her Yıl 7000 İsrail Askeri Firar Ediyor

Gazze’de direnişin elinde esir olan askerlerin aileleri çocuklarına özgürlük istiyor ve hükümetten bu konuda sorumluluk üstlenmesini bekliyorlar. Aileler işgal hükümetini ağır davranmakla suçluyor.

Hükümete “Çocuklarımızı savaşa siz gönderdiniz. Öyleyse onları getirmek de sizin göreviniz” diyorlar. Bu, hükümetlerin normal görevleri arasında sayılır ve çok da doğal bir durumdur.

GÖZAT  Esir İsrail Askeri Shaul'un Ailesi: Oğlumuz Sağ ve Hamas'ın Elinde

İşgal hükümeti ise direnişin elindeki askerler için “kayıp askerler” ifadesini kullanıyor. Bununla, söz konusu askerlerle ilgili bilgisinin olmadığını, bunların ölü mü, sağ mı olduğu konusunda bilgi sahibi olmadığını, onların hayatta olduklarıyla ilgili ipucu bulmaya çalıştığını ima ediyor.

Kanaatimce, Kassam Tugayları bilerek veya bilmeyerek bu kısa video görüntüsünde bu konuda bir şeyler hissettirdi. Kassam’ın bununla durağan haldeki suya taş attığı söylenebilir. Belki bundan sonra Kassam Tugayları’nın şartlarına göre yeni bir esir takası anlaşması gerçekleşir.

GÖZAT  Esir İsrail Askerinin Ailesinden Siyonist Komutanlara Şikayet

Siyonist işgal medyasının bu kadar saldırması, işgalci liderlerle politikacıların tehditler savurmaları bundandır. İşgal rejimi parlamentosu Knesset’in Likud Partisinden üyesi Ayoob Kara, videonun yayınlanmasından sonra Gazze’deki Filistinlilere yaptırım uygulanmasını isteyerek, Gazzeli esir ailelerinin işgal zindanlarındaki yakınlarını ziyaret etmelerinin engellenmesini, Gazzeli hastaların 1948’de işgal edilmiş Filistin topraklarında tedavi edilmesinin yasaklanmasını, bölgenin elektriğinin kesilmesini ve Gazze’den hiçbir tarım ürününün alınmamasını önerdi.

GÖZAT  Netanyahu: Esir İsrail Askerleri İçin Putin'den Yardım İstedim

Gelişmeler işgal hükümetinin Kara’nın bahsettiği yaptırımların tümünü daha önce uyguladığını gösteriyor. Ancak süreç yaptırımların bir şey ifade etmediğini de gösterdi.

Bu dosyanın şifrelerini çözmenin tek yolu, Şalit’in bırakılması için yapılan görüşmeler gibi bunlar için de dolaylı görüşmelerin başlatılmasıdır.

Kassam Tugaylarının Esir İsrail Askerleri Hakkındaki Videosu:

GÖZAT  Kassam Tugaylarından İsrail'e İMALI ESİR MESAJI + VİDEO