KASSAM Tugayları KUTSAL İNTİKAM Dosyasını Açıyor

El-Kassam Tugayları internet sitesinde yaptığı basın açıklamasında, “Eylemin üzerinden 22 yıl geçmesinden sonra El-Kassam Tugayları’nın internet sitesi Kutsal İntikam eylemlerinin dosyasını açıyor ve bu eylemlerin yapılmasında El-Kassam komutanlarıyla askerlerinin rolünü açıklayacak” ifadesini kullandı.

Yapılan feda eylemleriyle ilgili kısa bir özet veren El-Kassam Tugayları şunları paylaştı:

“Şu anda Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan El-Kassam komutanı Hasan Selame intikam eylemleriyle ilgili konuşacak. Selame, Yahya Ayyaş’ın şehit edilmesine karşı misilleme sinyalini veren Muhammed Dayf’tan eylemin hayata geçirildiği ana kadar ayrıntılı bilgi verecek.”

El-Kassam Tugayları’nın internet sitesinde eylemlerle ilgili olarak şu bilgiler verildi:

“Hikâye bu konudaki kararla başlıyor. Bunun için Kudüs’teki bir hücreyle irtibata geçiliyor. Ardından El-Kassam Tugaylarına bağlı gruplar işgal altındaki Filistin topraklarına geçip Batı Yaka’daki El-Kassam komutanlarıyla görüşüyorlar.

İstişhad eylemi için iki kahraman hazırlanıyor ve bunlar düşmanın uykusunu kaçıracak, müminlerin yüreğini serinletecek intikam eylemleri gerçekleştiriyorlar.”

Ayrıntılarda ayrıca, Kutsal İntikam için gereken patlayıcıları hazırlayan El-Kassam Tugayları’na bağlı mühendisler açıklanacağı gibi, El-Kassam komutanı Hasan Selame’nin üç feda eylemcisiyle yaşadığı son anlar da anlatılacak.

Siyonist işgal güçlerinin El-Kassam Tugayları komutanı Mühendis Yahya Ayyaş’ı şehit etmesinden 40 gün sonra 1996 yılında Kutsal İntikam adıyla istişhad eylemleri gerçekleşti.

Mecdi Ebu Verde ve İbrahim Es-Serahine aynı gün feda eylemi gerçekleştirirken, ardından Raid Eş-Şeğnubi de feda eylemiyle şehitler kafilesine katıldı. Üç mücahit tarafından gerçekleştirilen feda eylemlerinde toplam 46 Siyonist hayatını kaybetti, 163 Siyonist de yaralandı.